Trump kiitis Putini otsust jätta diplomaadid välja saatmata (10)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA presidendiks valitud Donald Trump astub ametisse 20. jaanuaril.
USA presidendiks valitud Donald Trump astub ametisse 20. jaanuaril. Foto: Ty Wright/AFP/Scanpix

USA presidendiks valitud Donald Trump kiitis reedel sotsiaalvõrgustikus Twitter Venemaa presidenti Vladimir Putinit otsuse eest jätta Ühendriikide diplomaadid välja saatmata.

«Väga hea liigutus viivitamise osas - ma teadsin alati, et ta on väga tark,» kirjutas Trump.

Putin oli päeval teatanud, et Moskva ei reageeri USA otsusele saata riigist välja 35 Vene diplomaati Ühendriikide diplomaatide Venemaalt väljasaatmisega.

«Venemaa jätab endale õiguse rakendada vastumeetmeid, ent me ei lasku vastutustundetu köögidiplomaatia tasemele. Me kavandame oma järgmisi samme USA-Vene suhete taastamiseks sõltuvalt president Donald Trumpi valitsuse poliitikatest,» lausus Vene president Kremli edastatud avalduses.

Tema sõnul peab Venemaa USA lahkuva valitsuse viimaseid ebasõbralikke samme provokatiivseks ja Vene-USA suhete edasisele kahjustamisele suunatuks.

«Need on ilmselges vastuolus nii Venemaa kui ka Ameerika rahva põlishuvidega. Arvestades Venemaa ja USA erilist vastutust üleilmse julgeoleku säilitamisel, kahjustavad need kogu rahvusvaheliste suhete kompleksi,» lausus Putin.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles