Suurlinnad valmistuvad aastavahetuse terroriks (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini politsei patrullimas.
Berliini politsei patrullimas. Foto: Reuters/ScanPix

Lääneriikide suurlinnad võtavad kasutusele kõik meetmed selleks, et ennetada võimalikku terrorirünnakut tänaõhtustel uue aasta vastu võtmise pidustustel. Eriti kardetakse, et korduda võib Nice`i ja Berliini stsenaarium – ründaja sõidab veoautoga rahva sekka.

Ohutaset tõstvate linnade seas on näiteks Pariis, Brüssel, New York ja Berliin. «Võimaliku rünnaku ennetamiseks võetakse kasutusele iga vahend,» lausus Berliini politsei kõneisik Thomas Neuendorf. Pariseri väljaku ja teiste traditsiooniliste vana aasta ärasaatmise kohtade ette on paigutatud betoonblokid, näha on ka soomusautosid.

Sakslane lisas, et seninägematud julgeolekuoperatsiooni tarbeks on strateegiliste objektide juurde paigutatud umbes 1700 politseinikku, neist mõned kannavad poolautomaatrelvi. Keelatud on klaaspudelid ja ilutulestik, plaanis on otsida läbi piduliste kotid.

Pärast möödunud aastalõpu sündmusi – trobikond Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika päritolu mehi ahistasid massiliselt rahva seas olnud naisi –  on muutusi teinud ka Köln. Korrakaitsjate arvu on viiekordistatud, lisatud on hulgaliselt turvakaameraid.

Pariis jätab ära oma traditsioonilise ilutulestiku Eiffeli torni juures, kuid sellegipoolest ootab Prantsusmaa pealinn Champs-Élysée`le ligi 600 000 inimest, kes plaanivad jälgida valgusetendust. Samas suletakse mitmed ümbruskonna tänavad liiklusele.

Madrid võtab kasutusele raskeveokid, et blokeerida võimalike ründajate juhitavate autode teed rahvamassidesse. Itaalia võimud teatasid, et saatsid riigist välja tuneeslase, kes olevat olnud ründevalmis.

Lisajõude saadavad tänavatele ka nii Londoni kui New Yorgi politsei. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles