Soomlased vilistasid peaminister Sipilä uue aasta alguses välja (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Juha Sipilä.
Soome peaminister Juha Sipilä. Foto: Antti Aimo-Koivisto/LEHTIKUVA/Scanpix

Soomes Helsingis tuli Kansalaistori väljakul toimunud aastavahetuse kontserdil head uut aastat soovima ka peaminister Juha Sipilä, kelle rahvas vilistas välja, talle ei plaksutatud nagu laval üles astunud lauljatele.

Kui õhtujuhid Nina ja Lorenz Backman kutsusid Sipilä lavale, algas kohe rahva pahameeletorm, inimesed hakkasid vilistama ja talle hüüti solvanguid, edastab iltalehti.fi.

Sipilä ja õhtujuhid ei lasknud ennast rahva meelsusest häirida, vaid jätkasid stsenaariumis ette nähtud tegevust.

Õhtujuhid küsisid Sipilält Soome Vabariigi 100. aastapäeva pidustuste teemal, kuid see toimus väljavilistamise saatel.

«Head uut vabariigi juubeliaastat kõigile, pärast mind tuleb lavale kindlasti mõni esineja, kes on minust populaarsem,» sõnas peaminister sõnavõtu lõpuks.

Lorenz Backman sõnas siis, et seda võiks tõesti teha ja juhatas Sipilä lavalt minema.

Pärast Sipilä lahkumist astus lavale laulja Samuli Edelman, keda ei vilistatud välja.

Soome meedia teatel näitasid möödunud aasta lõpul tehtud küsitlused, et Sipilä populaarsus on langenud ja suur osa soomlastest ei ole temaga rahul.

Küsitletud soomlaste arvates juhib peaminister Sipilä riiki nagu äri ja see mõjub lõppkokkuvõttes igale elualale halvasti.

Sipilä ei ole lasknud end kriitikast mõjutada ja teatas, et kui riiki tuleb juhtida nagu äriettevõtet, siis ta nii ka teeb.

Helsingi Kansalaistorille oli saabunud uut aastat, mis on samas Soome Vabariigi 100. sünnipäeva aasta, vastu võtma ja kontserti kuulama umbes 100 000 inimest.

Politsei teatel kulges Helsingis uue aasta vastuvõtmine üldjoontes rahulikult. Paaris eeslinnas tuli politseil keelatud ilutulestikurakette konfiskeerida, kuid kuskil ei olnud vägivalda ega kaklusi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles