Venemaa plaanib Valgevenesse viia tavatult palju sõjavarustust (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene sõdurid mullu Serbias Pasuljanske Livades peetud Valgevene, Vene ja Serbia ühisõppusel «Slaavi Vendlus 2016».
Valgevene sõdurid mullu Serbias Pasuljanske Livades peetud Valgevene, Vene ja Serbia ühisõppusel «Slaavi Vendlus 2016». Foto: Jevgeni Bijatov / Sputnik / Scanpix

Vene kaitseministeeriumi plaan viia tänavu Valgevenesse 4162 raudteevagunitäit sõjavarustust on pannud mõned vaatlejad küsima, ega Moskva plaani naabrile korraldada samasugust liitmist nagu Saksamaa 1938. aasta märtsis Austriale.

Carnegie mõttekojas Ida-Euroopa küsimustega tegelev Balázs Jarábik tunnistas Postimehele, et selliseid mureavaldusi on kuulda olnud. «Nii palju, kui mina aru saan, tuleb see häirekella löömine faktist, et Vene kaitseministeerium palub viia sõjalist varustust Valgevenesse avaliku hankega, mille maht on märksa suurem kui kahel eelneval aastal,» ütles ta.

Veebiväljaande Belarus Digest järgi ületavad Vene kaitseministeeriumi transpordihanke kaudu avalikuks saanud plaanid tunamullust kaitsetehnika veomahtu naaberriiki 33 ja mullust 83 korda.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles