Külm sõda tõi Venemaa Euroopa oblastisse tagasi tänavakaubanduse (4)

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teise maailmasõja-aegne legendaarne tank T-34 keset Kaliningradi kesklinna elamurajooni. Nõukogude ajast püstitatud tank-mälestusmärgi tähtedega kaunistatud kahuritoru on kohalikele harjumuspäraselt suunatud läände.
Teise maailmasõja-aegne legendaarne tank T-34 keset Kaliningradi kesklinna elamurajooni. Nõukogude ajast püstitatud tank-mälestusmärgi tähtedega kaunistatud kahuritoru on kohalikele harjumuspäraselt suunatud läände. Foto: Jaanus Piirsalu

Venemaa ja lääneriikide sanktsioonide sõjas kõige rohkem kannatada saanud Venemaa regiooni tiitlit kannab Kaliningradi oblast, mille kogu «äriplaan» on eraldatuse tõttu ülejäänud Venemaast üles ehitatud sidemetele Euroopa Liidu riikidega.

Täielikult ümbritsetuna ELi ja NATOsse kuuluvate Poola ning Leeduga, tähendas pärast Ukraina Maidani-revolutsiooni 2014. aastal Vene ja lääne suhetes alanud uus nn külm sõda Kaliningradi oblastile tuntavat lööki, eriti vastastikku kehtestatud sanktsioonide tõttu.

Elu eksklaavis. Postimees jätkab artikliseeriat Kaliningradi oblastist, kirjeldades muutusi Venemaa kõige läänepoolsema regiooni elus pärast konflikti puhkemist lääneriikidega.
Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles