Kreeka pakub näljastreikivatele illegaalidele kompromissi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadakond näljastreikijat on viidud haiglasse.
Sadakond näljastreikijat on viidud haiglasse. Foto: SCANPIX

Kreeka justiitsministri Haris Kastanidise sõnul soovivad  võimud jõuda kokkuleppele jaanuaris näljastreiki alustanud rohkem kui 200 illegaaliga.

25. jaanuaril alustas Kreekas näljastreiki 287 peamiselt Põhja-Aafrika päritolu ebaseaduslikku sisserännanut, kes nõuavad elamisluba ning on lubanud nälgimist jätkata kuni nende nõudmised täidetakse. Kreeka valitsus pole seni asüülitaotlejate nõudmistele järele andnud, kuid Kastanidise sõnul otsitakse küsimusele jätkuvalt lahendust.

«Valitsus ei soovi, et ükski inimene sureks. Me pakume kompromissi,» ütles Kastanidis, kelle sõnul võidakse illegaalidele pakkuda ajutist elamisluba seniks, kuni nende taotlused uuesti üle vaadatakse.

Sadakond näljastreiki alustanud illegaali, kes on Kreekas elanud juba aastaid, on viidud haiglasse. Nende toetuseks on välja astunud ka ametiühingud, inimõiguslased ja akadeemikud, kelle sõnul on neid aastaid Kreeka mustal turul ära kastutatud. Ekspertide hinnangul kontrollib varimajandus kogu Kreeka majandusest viiendikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles