Venezuela liider nimetas oma võimaliku mantlipärija

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venezuela asepresidendiks nimetatud Tareck El Aissami
Venezuela asepresidendiks nimetatud Tareck El Aissami Foto: AFP / Scanpix

Venezuela liider Nicolás Maduro nimetas kolmapäeval uue asepresidendi, kes võtab ametivolitused üle juhul, kui teda peaks sel aastal ametist tagandatama, nagu opositsioon seda nõuab.

Maduro ütles telepöördumises, et ta nimetas 47-aastase Tareck El Aissami asepresidendiks aastateks 2017-2018.

El Assaimi on vägivallast haaratud põhjapoolse osariigi Aragua kuberner ning töötas Maduro eelkäija Hugo Rafael Cháveze valitsuses sise- ja justiitsministrina.

"Ma määrasin Tareck El Aissami vabariigi asepresidendiks, et ta saaks võtta selle rolli 2017. aastast kuni 2018. aastani oma nooruse, kogemuse, panustamise ja julgusega," ütles Maduro.

Paremtsentristlik opositsioon nõuab rahvahääletuse korraldamist Maduro tagandamise üle, süüdistades teda kriisis, mis on toonud kaasa toiduainete ja ravimite nappuse ning ohvreid nõudnud meeleavaldused.

Põhiseaduse kohaselt saab Maduro, kui ta kaotab pärast selle aasta 10. jaanuari korraldatava rahvahääletuse, anda võimu üle enda valitud asepresidendile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles