Grillo: rahvas otsustagu ise uudiste tõesuse üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viie Tähe Liikumise juht Beppe Grillo.
Viie Tähe Liikumise juht Beppe Grillo. Foto: Marco Bertorello/AFP/Scanpix

Itaalia meedia ja traditsioonilised poliitilised parteid on läinud nugadele populistliku Viie Tähe Liikumise juhi Beppe Grilloga, kes süüdistas riigi ajakirjanikke valeuudiste tootmises, vahendab The Local.

Koomik ja Viie Tähe Liikumise juht Beppe Grillo on avaldanud pahameelt ajakirjanike suunas, süüdistades meediat partei toetuse kahandamise nimel libauudiste tootmises.

«Ajalehed ja teleuudised on riigi suurimad libauudiste tootjad ja nende eesmärk on hoida võimul neid, kes seal juba on,» kirjutas Grillo oma blogis.

Mees kutsus üles avalikkust ise otsustama, milline uudis on vale ja milline mitte, ning arvas, et väljaannete toimetajad peaksid esinema avaliku vabandusega.

Grillo, keda on süüdistatud osaluses valeuudiseid levitava portaaliga, kutsus üles kodanikke suvaliselt valitud uudisnuppude õigsuse üle otsustama.

Meediamaastik oli sellest šokeeritud. Uudistekanali TG La7 juht Enrico Mentana ähvardas koomiku kohtusse kaevata, ajakirjanike ühendus FNSI süüdistas Grillot kõikide ajakirjanike lintšimises.

Grillol on olnud meediaga keeruline suhe Viie Tähe Liikumise asutamisest 2009. aastast saati.

«Asi ei ole võimudele allumises vaid pigem vastupidi – liiga paljude ajakirjanike tegevust juhtumite uurimisel ähvardab maffia ja organiseeritud kuritegevus,» selgitas väljaande Repubblica peatoimetaja Mario Calabresi.

«Ja nagu sellest veel vähe oleks, siis on meil ka kõige kõrgem arv ajakirjanike vastu algatatud kohtuasju, antud sisse poliitikute poolt, kes ei talu mõtet, et keegi nende äritegevust uurib või neid kritiseerib,» lisas Calabresi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles