Venemaa alustas vägede vähendamist Süürias (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov
Vene lennukikandja Admiral Kuznetsov Foto: AP/Scanpix

Venemaa teatas täna, et alustas vägede vähendamist Süürias ning esimesena tuuakse konfliktitsoonist tagasi lennukikandja, vahendab AFP. 

«Venemaa sõjaliste jõudude ülemjuhataja Vladimir Putini otsusega alustas kaitseministeerium vägede vähendamist Süürias,» teatas Vene sõjaväeülem Valery Gerasimov.

Gerasimov ütles, et esimesena lahkub konfliktitsoonist lennukikandja Admiral Kuznetsov. «Lennukikandja ülesanne piirkonnas on täidetud,» lisas Vene Süüria vägede komandör Andrei Kartapolov.

Kartapolovi sõnul jääb Kremlil siiski Süüriasse piisav õhukaitsevõimekus tänu sealsetele S-300 ja S-400 süsteemidele.

Venemaa on seni täiendanud oma sõjalist võimekust Süürias ja Vahemeres 2015. aasta septembrist saadik, et toetada režiimivägesid. Bashar al-Assadil õnnestus koostöös Vene vägedega läinud kuul opositsioonivõitlejad Süüria suuruselt teisest linnas Aleppost välja ajada.

Tegemist on režiimivägede viimase viie aasta suurima võiduga.

Venemaa koos Türgi ja Iraaniga töötavad hetkel rahuläbirääkimiste nimel, mis on planeeritud toimuma selle kuu lõpu poole Kasahstani pealinnas Astanas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles