Proovi järele: mis oleks saanud sinu nimeks 100 aastat tagasi!

Soome 100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lapsepõlv Soomes 100 aastat tagasi
Lapsepõlv Soomes 100 aastat tagasi Foto: IltaSanomat / ekraanitõmmis

Eesnime trendid kulgevad sageli tsüklitena. Näiteks olid 2015 aastal Soomes populaarsemad lastenimed Venla, Sofia, Aada, Aino, Elsa, Leo, Elias, Onni, Eino ja Oliver. Samu nimesid pandi Soome poistele ja tüdrukutele aga ka juba 100 aastat tagasi.

85 aastat soomlaste meelt lahutanud õhtuleht Iltasanomat on Soome juubeli auks teinud nimegeneraatori, milles võib igaüks endale uue, sajandivanuse nime saada.

Testimasinasse tuleb vaid sisestada oma nimi ja sünniaasta ning valida kumma suguoole nime soovid saadas. Testimasin võrdleb seejärel su nime 1917. aastal moes olnud nimedega.

Kui sinu nimi ei kuulu sajanditaguste nimede hulka, loosib testimasin sulle sinu enese sünniaastal moes olnud nime. Kui sinu nime pole üldse Soome menunimede hulgas, pakub testimasin sulle aga ühe sajast haruldasemast nimest, mida 1917. aastal vanemad oma lastele panna oskasid ja tihkasid.

Nimestatistika pärineb Soome Rahvastikuregistri andmebaasist. Nimesid, mida on aasta vältel antud vähem kui kümnel korral, ei ole andmebaasi kantud. 

NIMEGENERAATORI LEIAD SELLE LINGI ALT!

Artiklit ilmestav foto on pärist saja-aasta tagusest Helsingist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles