USA kongress kinnitas Trumpi valimisvõidu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senaatorid Ron Johnson, John Kennedy, Dean Heller ja Ted Cruz plaksutavad pärast häälte ülelugemist kongressis.
Senaatorid Ron Johnson, John Kennedy, Dean Heller ja Ted Cruz plaksutavad pärast häälte ülelugemist kongressis. Foto: CQ-Roll Call/Tom Williams/CQ-Roll Call/Sipa U

USA kongress kinnitas reedel, et Donald Trump võitis novembris peetud valimised ning saab Ühendriikide 45. presidendiks.

Seadusandjad lugesid üle ja kinnitasid valijameeste kogus antud hääled.

Vabariiklane Trump sai 304 häält ja tema demokraadist rivaal Hillary Clinton 227 häält, kuulutas asepresident Joe Biden seadusandjatele, kui häältelugemine oli lõpetatud.

Häälte ülelugemine nädalaid pärast seda, kui valijamehed ametlikult oma hääle annavad, on tavaliselt formaalsus. Kuid see ei möödunud päris draamata, sest vähemalt kolm meeleavaldajat sekkusid, kui Biden tulemustest teatas. Nad toimetati siiski kiiresti ruumist minema.

USA järgmine asepresident Mike Pence ütles kolmapäeval vabariiklaste strateegiakohtumisel kapitooliumil, et Trump kavatseb Barack Obama poliitika kiiresti laiali harutada. Trump astub ametisse 20. jaanuaril ja samal päeval allkirjastab ta terve rea presidendi seadlusi, mille sihtmärgiks on tervishoiu- ja teised seadused.

Ühendiikide uues kongressis on ülekaalus vabariiklased, kes on võtnud eesmärgiks tühistada muu hulgas Obama tervishoiureform. Obama omakorda arutab kongressi demokraatidega strateegiat võituseks vabariiklaste tervishoiuseaduse tühistamise katse vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles