Euroopas nõudis külmalaine kahe päevaga vähemalt 23 inimelu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külmalaine Bulgaaria pealinnas Sofias.
Külmalaine Bulgaaria pealinnas Sofias. Foto: SCANPIX

Euroopas on külmalaine tõttu viimase kahe päeva jooksul surnuks külmunud vähemalt 23 inimest, kellest mitmed on kodutud ja põgenikud, ütlesid võimud laupäeval.

Ohvritest kümme surid Poolas, kus keskmine temperatuur oli laupäeval -14 kraadi Celsiuse järgi.

«Seitse inimest surid reedel, mis oli selle talva surmavaim,» ütles valitsuse julgeolekukeskuse esindaja Bozena Wysocka. «Eelneval päeval tuvastasime veel kolm ohvrit,» lisas ta. «See viib alates 1. novembrist alajahtumise tagajärjel surnud inimeste arvu 53ni.»

Itaalias süüdistatakse alajahtumist seitsme inimese surma põhjustamises. Neist viis olid kodutud, neist omakorda kaks poolakad, ütlesid võimud.

Praha päästeteenistuse teatel hukkus ööl vastu laupäeva kolmest inimest - kaks kodutut ja üks parklavalvur. Tol ööl langes temperatuur Tšehhi pealinnas selle talve madalaimale.

Külma tõttu ära surnud inimesest teatas ka Peterburi politsei. Bulgaarias leiti reedel ühest metsast kahe iraaklasest põgeniku surnukeha.

Võimud ootavad hukkunute arvu suurenemist, sest külm ilm sel nädalavahetusel jätkub.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles