Lume tõttu jäävad Istanbulis teist päeva ära sajad lennud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekoristustööd Istanbuli rahvusvahelises Atatürki lennujaamas.
Lumekoristustööd Istanbuli rahvusvahelises Atatürki lennujaamas. Foto: İbrahim Yildlz/AP/Scanpix

Istanbulis sajab teist päeva tihedat lund ja sajad lennud on tühistatud, mis põhjustab ebamugavusi tuhandetele reisijatele.

Ilmateate järgi peaks lumesadu päeva jooksul hõrenema, kuid erakordselt külm ilm püsib nädala lõpuni.

Türgi riiklik lennufirma Turkish Airlines (THY) tühistas täna 600 lendu. Õhtuni on lennud tühistatud kõigil siseliinidel. Atatürki lennujaamas käivad lumekoristustööd.

FOTO: İbrahim Yildlz/AP/Scanpix
FOTO: İbrahim Yildlz/AP/Scanpix Foto: İbrahim Yildlz/AP

THY peadirektor Bilal Ekşi ütles Twitteris, et Istanbuli ei pääsenud 10 000 inimest ja ära ei saanud sõita 5000, kes kõik paigutati hotellidesse.

Ta selgitas, et probleeme põhjustab paks lumi Atatürki lennuväljal, mille tõttu on lennukite stardi- ja maandumisruum väga piiratud. Täna stardib vaid 172 ja maandub 209 lennukit. Tavalisel päeval on 1500 starti ja maandumist.

Istanbuli linnavõimud on saatnud koristustöödele üle 1300 auto ja 7000 inimest. Kuna maanteedel on liiklus lume tõttu häiritud, töötavad metroo ja trammid ööpäevaringselt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles