Assad: Süüria väed on pärast Aleppo vallutamist teel võidule

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Bashar al-Assadi portree.
President Bashar al-Assadi portree. Foto: Reuters/ScanPix

Süüria president Bashar al-Assad ütles esmaspäeval eetrisse minevas intervjuus Prantsuse meediale, et režiimiväed on pärast võtmetähtsusega linna Aleppo tagasivallutamist teel võidule mässuliste üle.

«Me ei pea seda (Aleppo tagasivõtmist mässulistelt) võiduks, kuna võit saab olema siis, kui me oleme likvideerinud kõik terroristid," ütles ta intervjuus, mille katked edastas Prantsuse telekanal RTL. "Kuid see on kriitiline hetk selles sõjas, kuna me oleme teel võidule.»

«Iga sõda on kole. Vahel see on hind, mida peab maksma vabastamise eest. Lõpuks inimesed on terroristidest vabad,» sõnas Assad.

RTL esitab presidendi täispikkuses usutluse esmaspäeval.

Süüria president Bashar al- Assad ütles varem päeval Damaskust külastavatele Prantsuse seadusandjatele, et on sellesse kuusse kavandatud rahukõneluste suhtes optimistlik. Parlamendisaadik Thierry Mariani ütles, et Süüria president kinnitas ka valmisolekut pidada läbirääkimisi ligi 100 mässuliste rühmitusega, mis võitlevad tema valitsuse vastu, välja arvatud džihadistide ühendused.

Assad võttis Prantsuse seadusandjad pühapäeval vastu pealinnas Damaskuses päev pärast seda, kui nad külastasid riigi suuruselt teist linna Aleppot, mille valitsusväed hiljuti täielikult enda kontrolli alla võtsid.

Venemaa ja Türgi vahendatud rahuplaani kohaselt peaksid uued rahukõnelused algama selle kuu lõpus Kasahstani pealinnas Astanas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles