Soome politsei fotomanitsus: igluga ei ole võimalik sõita!

Piret Kooli
, Soome 100 toimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need kaunid jäälilled olid puhkenud auto peal.
Need kaunid jäälilled olid puhkenud auto peal. Foto: Aili Kannimäe

Soome politsei tähistab riigi juubeliaastat omal moel, hoolitsedes muu hulgas sotsiaalmeedia vahendusel liiklejate ohutuse eest. Nii avaldasid mundrikandjad täna Lõuna-Soomes Turus paikneva politseiüksuse Facebooki lehel mõtlemapaneva fotomanitsuse.

«Püha müristus! Soome talv on külm ka siin lõunapool ja muidugi põhjustab pakane autoga liiklejale teatavaid kohustusi, aga...

Kõik me teame, et taolise sõidukiga ei saa liiklusesse minna, kuid ometi me näeme vahel selliseid masinaid? Tänagi oli üks selline.»

Lõuna-Soome politsei tähelepanek
Lõuna-Soome politsei tähelepanek Foto: Ekraanitõmmis Facebookist

Postitust on jaganud oma uudisvoos praeguseks ka Soome Politsei. «Kummaliselt keeruline tundub autojuhile see akende puhastamine. Liiklusturvalisuse uuringus puhastab sellisel moel oma auto aknaid aga koguni 5 protsenti juhtidest ja 26 protsenti teeb jäätunud sõidukiklaasi puhtaks vaid juhul, kui selleks on aega. Paraku on aga nii, et igluga ei ole võimalik tänaval sõita!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles