SpaceXi «murelapse» Falcon 9 uus lend lükkus jälle edasi

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Falcon 9 raketi õhkutõus 17. juulil 2016. Pärast septembris toimunud ootamatut plahvatust katkesid lennukatsed mitmeks kuuks. Uus kosmoselend pidi aset leidma juba 8. jaanuaril, kuid nüüd on firma teatanud ka selle edasilükkumisest. Seekord on põhjuseks aga vaid ilmastikuolud.
Falcon 9 raketi õhkutõus 17. juulil 2016. Pärast septembris toimunud ootamatut plahvatust katkesid lennukatsed mitmeks kuuks. Uus kosmoselend pidi aset leidma juba 8. jaanuaril, kuid nüüd on firma teatanud ka selle edasilükkumisest. Seekord on põhjuseks aga vaid ilmastikuolud. Foto: John Raoux/AP/Scanpix

Elon Muski kosmosefirma kanderakett on septembris plahvatuse põhjustanud vigadest võitu saanud, kuid nüüd ollakse kimpus ilmaoludega.

Nii teatas firma eile Twitteri vahendusel. «Õhkutõus lükkub edasi Vandenbergi kosmodroomil valitseva tugeva tuule ja vihma tõttu,» seisis sõnumis. Muude tehniliste probleemide tõttu saab õhkutõus nüüd toimuda kõige varem 14. jaanuaril.

Alles möödunud nädalal teatas firma, et on leidnud seletuse raketti septembri alguses tabanud ootamatule plahvatusele, parandanud veakoha ning valmis Rahvusvahelist Kosmosejaama ISS teenindama mõeldud kanderakett Falcon 9 edasiseks arendamiseks.

Esialgu lubas SpaceX jätkata lendudega juba 2016. aasta novembris, kuid tehnilise rikke ekspertiis ja parandamine kestsid oodatust kauem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles