Video: Miss Helsingi 2017 on Aafrika päritolu migrant

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Helsingi tiitli sai sel aastal Sephora Ikalaba
Miss Helsingi tiitli sai sel aastal Sephora Ikalaba Foto: Miss Helsinki 2017 / ekraanitõmmis

Soome pealinna Helsingi selle aasta missiks valiti Sephora Ikalaba, kes on Aafrika päritolu sisserändaja.

Esimese printsessi tiitli sai 22-aastane Miska Nikander ja teiseks printsessiks valiti 26-aastane Maria Mustonen, vahendab mtv.fi.

19-aastase Nigeeria päritolu Ikalaba sõnul on ta oma võidust üllatunud, sest peab Soomet võrdlemisi konservatiivseks riigiks, kus sisserändajad peavad end igakülgselt tõestama.

Tumedanahaline iluduskuninganna rõhutas, et tavaliselt seostuvad missidega skandaalid, kuid tema neid ei soovi, sest ta ei ole oma iseloomult skandaalne.

«Kõmumeedia otsib skandaale. Varasemate aastate missidega seostatakse neid mitmeid, kuid ma ei soovi olla meedias millegi skandaalsega, pigem eelistan sinna jõuda heategevusega,» teatas Miss Helsingi.

Lisaks võidutiitlile sai Ikalaba ka Miss Perfect Body ehk ideaalse keha tiitli.

Miss Helsingi 2017 õpib gümnaasiumi viimase klassis ja töötab eratreenerina, ta on õnnelikus suhtes, mis pidas vastu missivõistlustel pingele.

«Tegelikult oli minu poiss-sõber see, kes soovitas mul kandideerida missivõistlusel ja ta toetas mind selles. Igatahes ei vedanud ma teda alt,» lausus naine.

Samas on neid soomlasi, kellele tumedanahaline miss ei meeldi ja tema kohta on sotsiaalmeediasse postitatud rassistlikke kommentaare. Värske missi sõnul on tal toetajaid siiski rohkem kui vastaseid ja teda ei huvita negatiivsed arvamused. 

Miss Helsingi 2017 finaal toimus 5. jaanuaril Helsingi ülikooli vana üliõpilasmaja saalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles