Soome pere langes Rootsi kruiisil varguse ohvriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laev Silja Symphony.
Tallinki laev Silja Symphony. Foto: AFP / Scanpix

Soome pere käis 3.–5. jaanuarini Silja Symphioniga Rootsi kruiisil, kuid see ei lõppenud nende jaoks kuigi õnnelikult, sest nad jäid osast väärtuslikest asjadest ilma.

Mees ja ta kaks täiskasvanud last, kes on 20. eluaastates, otsustasid tagasiteel Helsingisse minna laeva spaasse, sauna ja basseini, edastab mtv.fi.

«Panime spaas asjad vastavatesse kappidesse, kuid kui läksime riietuma, siis minu poja kapp oli lahti ja ta oli oma asjadest ilma jäänud. Ära viidi ta rõivad, rahakott, mobiiltelefon ja pardakaart, mis samas oli ka kajutivõti,» meenutas soomlane.

Kohale kutsutud töötaja sõnul ei olnud Silja Symphonyl varem midagi sellist ette tulnud.

Silja Symphony
Silja Symphony Foto: Mikhail Fomichev/RIA Novosti/Scanpix

«Töötaja kahtlustas, et mu poeg pani oma asjad valesse kappi, kuid ta vaatas kapid läbi ja sai aru, et me ei valeta,» lisas mees.

Pere mõistis ruttu, et pardakaardil on nende kajuti number ja selle tõttu sai vargad võimaluse ka kajutisse vargile minna. Vargad viisid kajutist kaasa jope, mille taskus oli perepea pass. Nad oli kaasa võtnud veel riideesemeid ning kõik, mida pere Stockholmist ja laevalt ostnud oli.

Laeva meeskond asus kohe vargaid otsima ja nad saadi üsna kiiresti kätte. Ilmnes, et enamik neist olid rootslased, kuid nende seas oli ka üks soomlane.

Laeva spaa töötajale tundus üks seal olnud isikutest kahtlane ja pärast tema kinnivõtmist paljastusid ka teised selles varguses osalenud. Lisaks jäi üks varaste gängi kuuluja turvakaamerasse, mil ta kandis varastatud esemeid.

Soomlase sõnul said nad enamiku varastatud asjadest tagasi, kuid mitte kõiki. Mehe teatel ostsid nad laevalt mitut marki käsitööõlut, mida kahtlusalused isikud jõid ajal, mil nad tabati. Osa neist jäeti kuni Helsingisse saabumiseni kongi.

Soomlase sõnul on ta üllatunud sellest, et laeval ei pakutud neile uut kajutit, sest osa kahtlusalustest liikus pärast küsitlemist ikka laeval ringi.

«Me ei soovinud jääda samasse kajutisse, kuna nad teadsid meie asukohta. Seal oli toime pandud vargus. Sain kajuti alles pärast seda, kui läksin seda nõudma,» teatas soomlane.

Kui laev Helsingis sildus, saabus laevale politsei ja pere tegi asjade varguse kohta avalduse.

Tallink Silja esindaja Marika Nöjdi teatel ei ole ta konkreetse juhtumiga kursis, kuid kui selliseid ette tuleb, siis teevad laeva töötajad kõik, et see reisijate jaoks positiivselt laheneks.

«Kui keegi tunneb, et teda kahtlustati ebaõiglaselt, siis me palume vabandust,» teatas Nöjd.

Ta lisas, et võõraste isikute pääsemist kellegi kajutisse tuleb äärmiselt harva ette.

«On juhtumeid, milles reisijad ei ole pannud kajuti ust korralikult kinni ja siis on sinna mindud loata. Kuid juhtumid, kus minnakse lukus olevasse kajutisse ja sealt varastatakse midagi, ei ole minu viie aasta pikkuse karjääri jooksul varem ette tulnud,» selgitas Nöjd. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles