Afganistani parlamendi lähedal hukkus kaksikplahvatuses 38 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enesetapurünnakus vigastada saanud transporditakse Kabuli haiglasse.
Enesetapurünnakus vigastada saanud transporditakse Kabuli haiglasse. Foto: MOHAMMAD ISMAIL/REUTERS/SCANPIX

Afganistani parlamendi lähedal Kabulis kärgatas täna pärastlõunase tipptunni ajal kaks plahvatust, surma sai vähemalt 38 ja kannatada 72 inimest.

«Jalgsi liikunud enesetapupommar põhjustas esimese plahvatuse, põhjustades mitme töötaja surma ja haavata saamise,» ütles üks parlamendi turvatöötaja AFP-le.

«Teine (plahvatus) oli autopomm. Sõiduk oli pargitud teisele poole teed ja paiskas mind tagasi, kui õhku lendas,» lisas ta.

Plahvatuses sai surma 38 ja kannatada 72 inimest, mitu vigastatut on raskes seisundis, ütles tervishoiuministeeriumi kõneisik Waheed Majroh AFP-le, hoiatades, et ohvrite arv võib veel tõusta.

Islamiliikumise Taliban kõneisik Zabihullah Mujahid ütles, et nemad korraldasid Kabuli plahvatused.

Mässulised on ka varem Afganistani parlamenti rünnanud. 2015. aasta juunis tungisid talibid parlamendihoonesse, sundides seadusandjad kabuhirmus põgenema. Vastasseis julgeolekujõududega kestis kaks tundi, kõik seitse ründajat lasti maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles