Leedu armeejuht: üldisest ajateenistuskohustusest on vara rääkida (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu sõdurid
Leedu sõdurid Foto: SCANPIX

Üldise ajateenistuse kohustuse kehtestamise tärminist on veel vara rääkida, ütles Leedu kaitseväe juhataja Jonas Vytautas Žukas.

«Rääkida ajateenistusse võetavate sõjaväekohuslaste täpsest arvust, nende teenistuseks väljaõpetamise ja varustamise ettevalmistamise ajast on täna veel vara rääkida,» tsiteeris Žukase kõneisik kapten Mindaugas Neimontas teisipäeval ülemjuhataja sõnu.

Žukas rõhutas, et üldise ajateenistuse taastamise arutelu valitsuses alles algas.

Kindral ütles, et põhimõtteliselt ta üldist ajateenistuse taastamise mõtet toetab, kuid arvab, et selleks peab väga hästi ette valmistuma.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis ütles pärast kaitseministri ja kaitseväe juhatajaga kohtumist, et üldine ajateenistuse kohustus tuleb Leedus taastada 2019. aastaks.

Kaitseminister Raimundas Karbolis arvas, et kahe aastaga ei jõuta üldise ajateenistuse kohustust ette valmistada. Tema sõnutsi võiks selle teoks teha 2020.-2021. aastal.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles