Läti võttis kinni endise Nõukogude sõdurist spiooni

Raivis Vilūns
, Diena ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Linderman – väidetavalt mees, kes aitab korraldada Vene luurajate tööd Lätis.
Vladimir Linderman – väidetavalt mees, kes aitab korraldada Vene luurajate tööd Lätis. Foto: AP/Scanpix

Mullusest hilissügisest saadik on Läti meedias ja poliitikute seas kõneldud kinnipeetud spioonist, kes väidetavalt oli töötanud Vene luureteenistuste heaks. Järgmisel nädalal otsustab kohtunik, kas kahtlusalune jääb vahi alla. 

Eelmise aasta 15. novembril teatas Läti julgeolekuteenistus kellestki kinnipeetud isikust, kes oli tõenäoliselt edastanud salastatud informatsiooni ühele välisriigile. Inimene võeti kinni süüdistatuna spionaažiseaduse rikkumises – ta kogus ja töötles infot kavatsusega anda see otseselt või kaudselt edasi välisvalitsusele. Salateenistus avaldas, et seoses juhtumiga on uurimise all viis toimumispaika.

Meedia sai hiljem teada, et kõnealune isik on Läti Raudtee pikaaegne töötaja Aleksandrs Krasnopjorovs. Krasnopjorovs arreteeriti sellepärast, et ta oli teinud pilte mööda raudteed läbi Läti liikunud NATO sõjatehnikast ning saatnud neid edasi. Lätlane juhib viieteistpealist osakonda, mille vastutuse alla kuulub raudteede korrashoid Riiast ligi 50 kilomeetri kaugusel asuvas Jelgava linnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles