Venezuelas vahistati veel üks opositsioonipoliitik

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvaesindaja Gilber Caro.
Rahvaesindaja Gilber Caro. Foto: Notitotal

Venezuelas vahistati kolmapäeval opositsioonipoliitik Gilber Caro, keda süüdistati vägivallarünnakute kavandamises, kui tema autost leiti mitmeid tulirelvi, teatasid võimuesindajad.

Opositsiooni esindajate väitel paigutasid relvad Caro autosse luureametnikud.

Caro peatati maanteetõkke juures Miranda osariigis, kui ta oli naasmas koos tüdruksõbraga perereisilt.

"Küsimus on nende inimeste tabamises, kes on valinud oma teeks vägivalla," ütles asepresident Tarek El Aissami.

"Me nõuame tema kohest vabastamist. Venezuelas peab olema iga inimesel õigus enda arvamust avaldada kartmata tagakiusamist või vanglat," ütles opositsioonipartei Rahva Tahe eestkõneleja. Erakonda kuulub ka Caro.

Asepresidendi andmetel oli opositsioonipoliitikul autos kaasas tulirelvad, laskemoon ja lõhkeaineid. Aissami tõi ühtlasi välja Caro kriminaalse mineviku väites, et poliitikut on varasemalt süüdistatud narkosmugeldamises ja koguni mõrvas.

Venezuela president Nicolas Maduro ähvardas teisipäeval tema kukutamist taotlevat opositsiooni "tagajärgedega", väites, et Venezuelas toimub riigipöördekatse.

Venezuela opositsioonilised seadusandjad astusid esmaspäeval sammu vasakpoolse presidendi Nicolas Maduro vastu, üritades läbi suruda ennetähtaegseid valimisi majandusraskustes riigis.

Opositsiooni kontrollitud parlament kiitis heaks deklaratsiooni, mille alusel on Maduro sisuliselt "hüljanud oma ametikoha". sest pole suutnud tõkestada majanduse allakäiku.

Maduro sõnul loob ta kõrgematest julgeolekuametnikest koosneva "riigipöörde-vastase komandoüksuse", täpsustamata selle sisu.

Umbes 300 Maduro toetajat takistasid teisipäeval seadusandjatel koguneda ühes haiglas, kus pidi toimuma avalik pöördumine toetajatele. Opositsioon pidi ürituse mujale viima. Maduro toetajad kaebasid samuti ülemkohtusse esmaspäevase deklaratsiooni, nõudes selleks ettepaneku teinud opositsionääride vahistamist.

Opositsiooni süüdistab Madurot riigis vältava majanduskriisi põhjustamises. Kriisi tõttu on riigis toidu- ja raviminappus. Presidendi sõnul on kriisis süüdi USA toetatud kapitalistlik vandenõu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles