Koomiksikangelane Tintin kähmleb venelastega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahvat koomiksikangelat Tintini kujutav õhupall. Taasavaldatud teoses nahutab poiss venelasi.
Vahvat koomiksikangelat Tintini kujutav õhupall. Taasavaldatud teoses nahutab poiss venelasi. Foto: Reuters/ScanPix

Üleeile Prantsusmaal müügile tulnud raamatus avastab koomiksitegelane Tintin oma sisemise Rambo ning on valmis andma Vene kiusajatele vastu nende oma mõõdupuu järgi.

Enne kui Moskva mõistab selle hukka kui järjekordse näite lääne russofoobiast, olgu öeldud, et koomiksil pole mingit pistmist Vladimir Putiniga. «Tintin ja nõukogulased» avaldatakse viimaks värvitrükis rohkem kui kaheksa aastakümmet pärast seda, kui raamat esimest korda ilmus. Ka tollal tundis Euroopa kõhedust Venemaa kasvavate ähvarduste ees.

Erinevalt teistest Tintini seiklustest ilmus 1930. aastal avaldatud teos üksnes mustvalgena, peategelaseks poiss. Hoolimata puristide süüdistustest pühaduseteotuses, andis Tintini kirjastaja Casterman üleeile välja prantsusekeelse värvilise versiooni, kus noor reporter maalib Vene pahalastest värvika galerii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles