Saksa katusetööline põgenikekeskuse süütamisest: kamraadid, Sieg Heil! Hästi tehtud! (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikekeskuse põleng Bautzenis
Põgenikekeskuse põleng Bautzenis Foto: SCANPIX

Saksamaal võib kohtu alla minna katusetööline, kes kahjurõõmsalt kommenteeris natsisümboolikat kasutades Bautzeni põgenikekeskuse süütamist.

Saksa telekanali MDR saade «Exakt» avalikustas üleeile mobiiltelefoniga tehtud video, mis näitab järjekordselt, kui kriitiliselt suhtutakse Ida-Saksamaal põgenike vastuvõttu. Telesaate andmeil on kaadrid paari kuu vanused.

Videos on näha, kuidas katusetööline kõnnib eelmise aasta veebruaris põlengus kahjustada saanud hoones ringi ja kommenteerib. Mehe ülesanne oli dokumenteerida tulekahjus tekkinud kahjustusi.

Mis pani aga kohaliku meedia jahmatama, oli see, kuidas mees kommenteeris süütamist. «Kamraadid, Sieg Heil! Hästi tehtud!» lausus katusetööline parastavalt, kasutades natside tervitusväljendit. Nii mitmeski väljaandes võis selle tõttu loo pealkirjas kohata sõnapaari «šokeeriv video».

Prokuratuur on alustanud 34-aastase mehe suhtes kriminaalmenetlust seoses põhiseadusevastase organisatsiooni sümboli kasutamise tõttu. Süüdimõistva otsuse korral võib teda oodata kuni kolmeaastane vanglakaristus või rahaline trahv.

Ehitusfirma on teatanud telekanalile, et mees ei tööta enam nende juures.

Kuni tänaseni ei ole selge, kes süütas põgenikekeskuseks muudetud endise hotelli Ida-Saksimaal.

Kohaliku meedia teatel rõõmustasid paljud kohalikud põlengu üle. Võis kuulda plaksutamist ja mõnitavaid loosungeid. Nii mõnigi sai viha õhutamise eest kohtulikult karistada.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles