Nurgalijev: Kabardi-Balkaaris hoiti ära suur terrorirünnak

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene siseminister Rašid Nurgalijev
Vene siseminister Rašid Nurgalijev Foto: SCANPIX

Vene siseministeeriumi ja FSB ühiste jõupingutustega õnnestus Kabardi-Balkaarias hoida ära laiaulatuslik terrorirünnak, ütles siseminister Rašid Nurgalijev.

Ministri sõnul õnnestus korrakaitsejõududel teha lõpp bandiitide sepitsustele ja organiseerida neile vastuseis, vahendas RIA Novosti. Vastasel juhul oleks tagajärjed olnud vedelgi tõsisemad.

Nurgalijevi sõnul likvideeriti jaanuaris-veebruaris viis võitlejat, põrandaalustes jõukudes osalemise eest võeti kinni 16 inimest. Lisaks leiti kolm terroristide baasi ja seitse peidikut.

Minister selgitas, et sel perioodil õnnestus ära hoida seitse terroriakti, sest korrakaitsejõudude töötajatel õnnestus ära võtta just nii palju lõhkekehi.

Viimastel kuudel on Põhja-Kaukaasia föderaalringkonda kuuluvas Kabardi-Balkaarias leidnud aset mitu intsidenti, mille korraldamises süüdistatu illegaalseid relvastatud jõuke.

Näiteks jaanuari keskel rünnati Baksani rajoonis turiste, tookord hukkus kolm inimest. Mullu detsembris tapeti samas rajoonis seitse jahimest.

25. veebruaril korraldati rünnak vabariigi pealinnas Naltšikis. Mäsulistel õnnestus põgeneda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles