Saudi Araabia keelas kõik meeleavaldused ära

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni elanikud nõuavad presidendi lahkumist. Pilt on tehtud Adenis.
Jeemeni elanikud nõuavad presidendi lahkumist. Pilt on tehtud Adenis. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia siseministeerium keelas ära kõik protestiavaldused ja demonstratsioonid, riigi julgeolekujõud teevad kõik, et hoida ära katsed rikkuda avalikku korda.

Siseministeeriumi teade edastati riigitelevisiooni al-Ekhbariya vahendusel, vahendas Reuters.
Riigis elab šiiitidest vähemus on korraldanud naftarikkas idaprovintsis väikseid protestimarsse.

Naaberriigis Omaanis vabastas sultan ametist kaks ministrit. Meeleavaldajad on nõudnud uuendusi ja punkti panemist korruptsioonile.

Samuti Araabia poolsaarel asuvas Jeemenis pidasid korrakaitsejõud kinni 16 meeleavaldajat. Tuhanded inimesed on Adenis tänavatel ja nõuavad president Ali Abdullah Salehi lahkumist.

Meeleavaldajad pole rahul riigis vohava korruptsiooni ja kõrge tööpuudusega. Nimelt peab 40 protsenti riigi 23 miljonist elanikust saama päevas hakkama kahe dollariga (umbes 23 krooni ehk 1,50 eurot) või veelgi väiksema rahaga. Kolmandik elanikest on pidevalt näljas.

Riigipea Saleh kordas täna taas, et püsib ametis 2013. aastani, mil ametiaeg läbi saab, vahendas Reuters.

Paar nädalat kestnud rahutustes on saanud surma paarkümmend inimest. Inimõiguste organisatsiooni Amnesty Internationali andmetel on hukkunuid 27.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles