USA kongress astus suure sammu Obamacare’i tühistamise suunas (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obamacare.
Obamacare. Foto: NATHAN CHUTE/REUTERS

USA esindajatekoda astus esimese suure sammu, et tühistada president Barack Obama üks olulisemaid saavutusi, tervishoiureformi seadus, mida tuntakse Obamacare’i nime all.  

Esindajatekojas hääletas seaduse tagasipööramise algatamise eelnõu poolt 227 ja vastu 198 saadikut, kirjutas BBC.

Mõlemad osapooled aga on mures, sest ei ole kindlad, mis võiks Obamacare’ile arvestatavaks alternatiiviks olla.

«Tehes esimese sammu Obamacare’i tühistamise suunas oleme lähemal sellele, et pakkuda ameeriklastele leevendust probleemidele, mida see seadus on põhjustanud,» ütles esindajatekoja spiiker Paul Ryan hääletusele järgnenud avalduses.

Ryan lisas, et see resolutsioon annab tööriistad, mida vajatakse sellest, et samm-sammu haaval lahendada need probleemid ning anda ameeriklastele tagasi kontroll tervishoiu üle.

Vastutustundliku riigieelarve sõltumatu komitee teatas jaanuaris, et Obamacare'i tühistamine läheb järgmise kümne aasta jooksul maksma ligikaudu 350 miljardit dollarit.

2010. aastal vastu võetud tervishoiureform tõi USA tervishoiusüsteemi ulatuslikud muudatused, laiendades märkimisväärselt ravikindlustatute ringi. Samas kehtestati jõukamatele inimestele uusi makse ning keelati piirangud varasema kroonilise haiguse diagnoosiga inimeste kindlustamisele. Kui reform kehtetuks tunnistatakse, jääb ravikindlustuseta rohkem kui 20 miljonit ameeriklast.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles