Uurijad leidsid üles AN-148 kolm musta kasti neljast

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reisilennuki AN-148 õnnetuspaigas Belgorodi oblastis jätkuvad uurimistööd, lennuki neljast mustast kastist kolm on leitud.

Kõik kuus surnukeha toimetati Voroneži ekspertiisi, rääkis täna Interfaxile eriolukordade ministeeriumi Belgorodi oblasti osakonna juhi kt Anatoli Skumatov.

«Praegu tegutseb lennuki kukkumispaigas uurimisrühm Moskvast. Neljandat nn musta kasti pole seni leitud,»

Eile katselendu sooritanud AN-148 pardal oli neli Venemaa ja kaks Myanmari kodanikku. Välismaa piloodid oli lennukis, kuna Myanmari õhujõud olid selle tellijaks ja AN-148 pidi mingil ajal ka tellijale üle antama.

Üks kohalik naine rääkis Reutersile, et kuulis esmalt sellist heli, nagu oleks autorehv purunenud. Seejärel märkas ta tiirutavat ja põlevat lennukit, millel polnud ühte tiiba.

Naisel tekkis mulje, et lennuk kukub alla otse koolimaja suunas. Ta tormas kohaliku omavalitsuse hoonesse ja hõikas seal olnud naistele, et see kukub vist koolimaja peale. Seejärel tormasid nad majast välja ja nägid, et tiirutav lennuk oli endiselt õhus.

Esialgsete oletuste järgi juhtus õnnetus tehnilise rikke tõttu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles