Paremäärmuslaste liider juhib presidendigallupit Prantsusmaal

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marine Le Pen.
Marine Le Pen. Foto: SCANPIX

Värske küsitluse järgi on Prantsusmaa kõige populaarsem presidendikandidaat paremäärmuslaste liider Marine Le Pen, kes edestaks praegust riigipea Nicolas Sarkozyd esimese voorus.

Ajalehe Le Parisien tellitud uuring näitab, et 42-aastase Le Peni poolt hääletaks 23 protsenti ja Sarkozy pool 21 protsenti küsitletutest, vahendas AFP.

Paremäärmuslaste juhtkonnas leidis aasta alguses aset põlvkondade vahetus, kui Rahvusrinde senine liider Jean-Marie Le Pen (1928) andis ohjad tütrele üle.

Marine Le Pen on püüdnud raputada erakonnalt maha muulaste vastu viha tundva partei mainet.

Värskes küsitluses eeldati, et riigipeaks hakkab konkureerima sotsialistide juht Martine Aubry. Hilisemate oletuste järgi on võimalik, et sotsialistid esitavad oma kandidaadiks IMFi president Dominique Strauss-Kahn.

Prantsuse presidendivalimistel jõutakse igal juhul teise vooru ja seal paremäärmuslastel võiduvõimalust ilmselt enam pole.

Presidendivalimised Prantsusmaal peaksid aset leidma järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles