Allikas: Nigeeria sõjalennuk tappis põgenikelaagris üle saja inimese

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vigastatud inimesed pärast õhurünnakut põgenikelaagrile Nigeerias.
Vigastatud inimesed pärast õhurünnakut põgenikelaagrile Nigeerias. Foto: Reuters

Äärmusrühmituse Boko Harami vastu suunatud missioonil olnud Nigeeria õhujõudude sõjalennuk pommitas teisipäeval põgenikelaagrit, tappes üle saja inimese, ütles anonüümsust palunud Borno osariigi ametnik.

Allikas on üks ametnikest, kes aitab koordineerida haavatute evakueerimist.

Sõjaväe komandör kindralmajor Lucky Irabor kinnitas ekslikku rünnakut Kameruni piiri ääres asuvale Rannile. Tema sõnul oli haavatute seas kaks sõdurit ning Piirideta Arstide ja Rahvusvahelise Punase Risti Komitee (ICRC) heaks töötavaid nigeerlasi.

Vahejuhtum leidis aset umbes kell 9 hommikul (Eesti aeg kell 10), kui abitöötajad olid jagamas toitu vägivalla eest põgenenud tsiviilisikutele.

ICRC ametnik ütles AFP-le, et organisatsiooni liikmetest sai surma kuus ja viga 13. Teine ametnik ütles uudisteagentuurile Associated Press, et surma sai 20 ICRC töötajat.

Piirideta Arstide sõnul on nende meeskond üles lugenud 50 surnukeha ja andnud ravi 120 haavatule.

Mehed kannavad vigastatud last pärast rünnakut põgenikelaagrile. Foto: Reuters
Mehed kannavad vigastatud last pärast rünnakut põgenikelaagrile. Foto: Reuters Foto: Reuters/REUTERS

Tegemist on esimese korraga, kui Nigeeria sõjavägi rahulike elanike pommitamise omaks võtab, ehkki riigi kirdeosas igapäevaseks muutunud rünnakute puhul on tsiviilohvreid olnud ka varem.

Abiorganisatsioon Piirideta Arstid (MSF) mõistis hukka Nigeeria eksliku õhulöögi põgenikelaagrile, kus sai ühenduse andmeil surma 52 inimest.

«See ulatuslik rünnak haavatavas olukorras inimestele, kes on juba põgenenud äärmusliku vägivalla eest, on šokeeriv ja vastuvõetamatu,» ütles MSF-i operatsioonide juhataja Jean-Clement Cabrol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles