Europarlamendi presidendiks valiti itaallane Antonio Tajani

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Europarlamendi presidendiks valiti Antonio Tajani
Europarlamendi presidendiks valiti Antonio Tajani Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS/Scanpix

Europarlamendi presidendivalimised võitis neljandas voorus Euroopa Rahvaerakonna kandidaat Antonio Tajani. EPP itaallasest kandidaat Tajani sai 351 häält.

Tema põhirivaal ja kaasmaalane Giovanni Pitella sotside fraktsioonist kogus neljandas voorus 282 häält.

ERR-i Brüsseli korrespondent Johannes Tralla selgitas, et Antonio Tajani on kogenud eurokraat, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kaks ametiaega on ta olnud Euroopa Komisjoni volinik ja kolm korda on teda valitud tagasi Euroopa Parlamenti. Tajani kriitikud nimetavad teda Silvio Berlusconi lähedaseks liitlaseks, väites, et tema suhtumine naistesse või ka LGBT kogukonda on väga kaugel liberaalsest. Toetajad seevastu tõstavad esile tema 23-aastast kogemust Euroopa Liidu institutsioonides. Võib öelda, et tegemist on igal juhul kogenud poliitikuga, kes lubab Parlamendi presidendiks saades mitte liigselt peale suruda oma poliitilist agendat, vaid kuulata kõiki saadikuid,» selgitas Tralla.

Itaalia konservatiiv Antonio Tajani oli algusest peale favoriit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles