Samsungi juhi arreteerimine otsustatakse loetud tundide jooksul

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung Electronicsi asepresident Lee Jae-yong (vasakul).
Samsung Electronicsi asepresident Lee Jae-yong (vasakul). Foto: Jung Yeon-je/AP

Lõuna-Korea kohtunik kuulas täna üle tehnoloogiakontserni Samsung juhi Jay Y. Lee (kodanikunimega Lee Jae-yong), et selgitada välja, kas on alust tema arreteerimiseks seoses riigis lahvatanud korruptsiooniskandaaliga, kirjutab Reuters.

Lee võimaliku arreteerimise otsus avalikustatakse homseks, eelmisel nädalal kuulas teda 22 tundi järjest üle ka riigi prokuratuur. Samsungi juht on seni eitanud seaduse rikkumist.

Korruptsiooniskandaali keskmes on Lõuna-Korea presidendi lähedane sõber Choi Soon-Sil, kellele erinevad suurärimehed pakkusid teatud hüvede saamiseks hiigelpistiseid. Süüdistuse järgi andis Samsungi gruppi juhtiv Jay Y. Lee temaga seotud organisatsioonidele kaks aastat tagasi Samsungi kahe tütarettevõtte liitmise heakskiitmise eest kokku 43 miljardit vonni ehk 36 miljonit dollarit pistist.

Lõuna-Korea parlament tagandas eelmise aasta lõpus riigi presidendi Park Geun-Hye ametist seoses mõjuvõimuga kauplemise süüdistustega. Juhul, kui selle kiidab heaks ka riigi konstitutsioonikohus, on tegu esimese korraga Lõuna-Korea ajaloos, mil demokraatlikult valitud riigipea ametist tagandatakse.

Jay Y. Lee on maailma suurimat nutitelefonide, telerite ja mälukaartide tootjat juhtinud alates 2014. aastast, mil ta isa Lee Kun-Hee sattus südamerabandusega haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles