SRÜ kiireim hinnatõus oli Kõrgõzstani 20,6 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) koos Kõrgõzstani ametivenna Almazbek Atambajeviga.
Vene peaminister Vladimir Putin (paremal) koos Kõrgõzstani ametivenna Almazbek Atambajeviga. Foto: SCANPIX

SRÜ riikides kallinesid kaupade ja teenuste hinnad jaanuaris enim Kõrgõzstanis, kus hinnatõus jaanuaris aastataguse ajaga võrreldes oli 20,6 protsenti.

Kõrge oli inflatsioon ka Tadžikistanis (11,2 protsenti), Armeenias (10,6 protsenti) ja Valgevenes (10,6 protsenti), selgub SRÜ statistikaameti andmetest.

Venemaal kerkisid kaupade ja teenuste hinnad jaanuaris aastatagusega võrreldes 9,6 protsenti ja detsembrikuuga võrreldes 2,4 protsenti, mida on samuti rohkem  kui SRÜ riikides keskmiselt. Keskmine hinnatõus oli SRÜ riikides mullu jaanuariga võrreldes 9,5 protsenti ja detsembriga võrreldes kallines elu kaks protsenti.

Aserbaidžaanis, Kasahstanis, Moldovas ja Ukrainas jäi hinnatõus Venemaa omast väiksemaks. Nii kerkisid hinnas aastases võrdluses Aserbaidžaanis 8,3 protsenti, Kasahstanis 8,1 protsenti, Moldovas 6,7 protsenti ja Ukrainas 8,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles