Süürias hukkus USA õhulöögis üle saja islamiäärmuslase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Idlibi provintsis õhurünnakus tabamuse saanud Fatah al-Shami sõiduk.
Idlibi provintsis õhurünnakus tabamuse saanud Fatah al-Shami sõiduk. Foto: Uncredited/AP

Süüria loodeosas asuvas terrorivõrgustiku Al-Qaeda treeninglaagris sai USA õhulöögis surma üle saja islamiäärmuslase, teatas reedel Pentagon.

Õhurünnak korraldati päev varem Idlibi provintsis.

"Treeninglaagri hävitamine häirib islamivõitlejate väljaõppeoperatsiooni ja ühtlasi heidutab äärmuslasi liitumast Al-Qaeda võitlusrühmadega Süürias," ütles Pentagoni eestkõneleja kapten Jeff Davis.

Davise sõnul on alates aasta algusest USA sõjalennukite ja droonide õhurünnakutes tapetud rohkem kui 150 Al-Qaeda võitlejat, kelle seas ka terrorivõrgustiku juhtivliige Mohammad Habib Boussadoun al-Tunisi.

"Nende õhulöökide eesmärgiks on vähendada terroristide võimekust ja meelekindlust ning külvata nende ridades hirmu ja segadust," ütles Davis.

USA juhitud liitlased ründavad Süürias sunniitlikku äärmusrühmituse Islamiriik, terrorivõrgustiku Al-Qaeda ja viimasega liidus oleva Al-Nusra Rinde ehk nüüdse Fatah al-Shami sihtmärke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles