Bernie Sanders: võitlus kestab edasi (15)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernie Sanders.
Bernie Sanders. Foto: Robert Deutsch/SIPA/SCANPIX

Mullu Ameerika Ühendriikide presidendiheitluses demokraatide kandidaadiks pürginud liberaalist Vermonti senaator Bernie Sanders esitas Donald Trumpi ametissevannutamise puhul kirgliku üleskutse.

«Täna on miljonite ameeriklaste jaoks raske päev – ka minu jaoks,» kirjutas Sanders Twitteris. «Kuid meie vastus ei saa olla meeleheites käte ülestõstmine ja allaandmine, vaid hoopis võitlus – nii efektiivselt, kui me suudame.»

Ta rõhutas et võitlus peab jätkuma – ning selle võitluse sihiks on valitsus, kes esindab kõiki ameeriklasi, mitte ainult ühte protsenti. «Jätkame võitlust nii majandusliku, sotsiaalse, keskkonnaalase kui rassilise võrdsuse nimel. Seda me teeme – me ei anna alla,» kuulutas Sanders.

Vasakpoolsena tuntud Sanders on alates Trumpi valimisvõidust novembris olnud tema üks häälekamaid kriitikuid. Ta on nimetanud uut presidendi patoloogiliseks valetajaks ja heitnud talle ette, et ta muudab iga päev oma seisukohti.  

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles