Trump kritiseeris Twitteris meeleavaldusi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Trumpi-vastase plakatiga.
Meeleavaldajad Trumpi-vastase plakatiga. Foto: Alex Milan Tracy/Sipa USA/Scanpix

President Donald Trump on viinud arveteõiendamise Twitterisse, et avaldada pahameelt miljonite inimeste pärast, kes nädalavahetusel üle riigi tänavatele tulid.

«Vaatasin eile meeleavaldusi, kuid mulle tundub, et meil just olid valimised. Miks need inimesed ei hääletanud? Kuulsused toovad üritusele suurt kahju,» säutsus Trump.

Eile tuli USA linnades naiste juhitud meeleavalduste raames tänavatele üle kahe miljoni inimese, et näidata üles rahulolemust Donald Trumpi suhtes, kes kardetakse piiravat naiste, immigrantide ja vähemuste õigusi.

Massimeeleavalduste suurus peegeldab vastuseisu endisest tõsieluseriaali staarist presidendile, kes vannutati riigipeaks rekordiliselt madala toetusega. Trumpi toetus enne inauguratsiooni oli vaid 40 protsenti.

Popstaar Madonna tegi eile üllatusesinemise Washingtonis toimunud Naiste marsil, ühinedes sadade tuhandete meeleavaldajatega ja kostitades Trumpi kõnes karmide sõnadega.

Kuulsuste seast olid muuhulgas kohale tulnud veel Scarlett Johansson, Ashley Judd, America Ferrera, Michael Moore ja Gloria Steinem.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles