Halonen Nobeli rahupreemiast: lõpuks ometi!

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra Nobeli komitee esimees Ole Danbolt Mjoes näitab Martti Ahtisaari pilti pärast rahupreemia laureaadi nime avalikustamist.
Norra Nobeli komitee esimees Ole Danbolt Mjoes näitab Martti Ahtisaari pilti pärast rahupreemia laureaadi nime avalikustamist. Foto: Reuters / Scanpix

Soome president Tarja Halonen väljendas suurt rõõmu Martti Ahtisaarile omistatud Nobeli rahupreemia üle ja märkis, et lõpuks ometi tuli preemia Soome, kuigi seda oodati juba eelmisel aastal.

Riigipea sõnul saavad soomlased olla uhked, et nende panus maailma rahu ülesehitamisel on saanud kõige väärtuslikuma tunnustuse osaliseks, vahendas MTV3.

Ahtisaari on Haloneni sõnul teinud aastakümnete jooksul teerajaja tööd pikaajaliste ja keeruliste konfliktide lahendamisel.

Peaminister Matti Vanhaneni sõnul on Ahtisaari teinud laiaulatuslikku karjääri maailmarahu kaitsjana. Valitsusjuhi kinnitusel on rahupreemia tunnustus ka Soomele, kes on ekspresidenti toetanud tema viimaste aastakümnete edukas tegevuses kriiside vahendajana.

Peaministri sõnul on Martti Ahtisaari teeninud kodumaad, ÜROd ja hätta sattunud piirkondi aastakümnete jooksul. Tema tegevus rahu ja inimõiguste edendamise valdkonnas on olnud erakordselt edukas.

Soome valitsusjuht tõi näidetena välja Ahtisaari töö Namiibia, Acehi ja Kosovo erimeelsuste lahendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles