Islamiriik ajab Mosuli elanikke kodudest välja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäevane kaader Mosuli Al-Zohouri piirkonnast.
Esmaspäevane kaader Mosuli Al-Zohouri piirkonnast. Foto: MUHAMMAD HAMED/REUTERS

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik ajab Mosuli läänekaldal inimesi kodudest välja ilmselt valmistudes valitsusvägede pealetungiks, teatasid esmaspäeval kohalikud elanikud.

"Nad sundisid meid oma kodudest lahkuma ja keelasid vara kaasavõtmise. Peame kolima sugulaste või tuttavate juurde teistes linnaosades," kurtis Al-Maidani linnajao elanik.

"Nad tegid katustele ja akendele laskmispesad," lisas tundmatuks jääda soovinud mees.

Mosuli inimõigusaktivisti Sufian al-Mashhadani kinnitas, et pühasõdalased hõivavad Mosuli läänekaldal jõeäärseid elumaju.

"Islamiriik keelas elanikel ja äride omanikel toiduainete ja vara kaasavõtmise, sest need kuuluvad nüüd pühasõdalastele," ütles Mashhadani.

Mosulis võitleva eliitüksuse terroritõrjeteenistuse (CTS) ülem ja peaminister Haider al-Abadi teatasid eelmisel nädalal, et Tigrise jõe idakallas Mosulis on vabastatud.

CTS-i komandör kindralleitnant Abdulghani al-Assadi ütles uudisteagentuurile AFP, et tema mehed aitavad Iraagi valitsusvägedel võidelda linna põhjaosa kahte piirkonda jäänud džihadistidega. Tegemist on aladega Tigrise idakaldal, kus asuvad muu hulgas presidendipalee ja üks hotell.

Läänekallas on ikka veel pühasõdalaste käes ja seal elab sadu tuhandeid inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles