Kouchner: Venemaa on relvarahulepet täitnud vaid osaliselt

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bernard Kouchner kohtumas Goris rahvusvaheliste vaatlejatega.
Bernard Kouchner kohtumas Goris rahvusvaheliste vaatlejatega. Foto: AFP / Scanpix

Gruusiasse töövisiidile sõitnud Euroopa Liidu eesistujamaa Prantsusmaa välisministri Bernard Kouchneri kinnitusel on Venemaa täitnud relvarahuleppega võetud kohustusi ainult osaliselt.


Kouchner külastas koos Euroopa Liidu tsiviilvaatlejatega Gori linna ja plaanib minna ka separatistliku Lõuna-Osseetiat ümbritsenud niinimetatud puhvertsooni, kust Vene väeüksused alles sel nädalal lahkusid, kirjutas Reuters.

Kui Kouchnerilt küsiti, kas Venemaa on täitnud augustis ja septembris sõlmitud relvarahulepinguga võetud kohustusi, ütles välisminister: «Ma arvan, et on, aga osaliselt.»

Augustis sõlmitud kokkuleppe kohaselt pidid kõik väeüksused taganema konfliktieelsetele positsioonidele, kuid Venemaa pole oma vägesid Lõuna-Osseetiast ja Abhaasiast välja viinud.

Järgmisel nädalal kogunevad Euroopa Liidu liikmesriikide välisministrid, et ELi üldasjade ja välissuhete nõukogu (GAERC) istungil panna paika euroliidu edasised suunised. Arutlusele tuleb ka ELi ja Venemaa partnerlus- ja koostöölepe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles