Prantsusmaa harrastab aina jõulisemat netitsensuuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pascal Deloche / Godong/picture alliance / Scanpix

Prantsuse võimud andsid eelmisel aastal korralduse enam kui 2700 veebisaidi blokeerimiseks või kõrvaldamiseks, ütles täna siseminister Bruno Le Roux.

Le Roux ütles Lille'is toimuval küberturvalisuse konverentsil, et valitsus taotles mullu lapsporno ja terrorismi vastase võitluse raames 834 võrgulehe blokeerimist ja 1929 kõrvaldamist otsingumootorite tulemuste seast.

«Äärmiselt tõsise terroriohuga silmitsi seistes oleme oma tegevust enneolematult tõhustanud,» ütles minister, kelle sõnul tugevdati netipolitsei üksusi ja avati uusi ekspertiisilaboreid digimaterjali analüüsimiseks.

Prantsuse netiprivaatsuse järelevalveameti CNIL andmetel blokeeriti vahemikus 2015. aasta 11. märtsist 2016. aasta 29. veebruarini 312 võrgulehte ning otsingumootorite tulemuste seast kõrvaldati 855 lehte.

Prantsuse võimudel on vastavalt 2011. aastal jõustunud terrorismiseadusele õigus blokeerida võrgulehti ilma kohtu loata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles