Opus Dei sai uue juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Opus Dei püha Pariisis
Opus Dei püha Pariisis Foto: Philippe Lissac / Godong / Scanpix

Paavst Franciscus pühitses eile ametisse Püha Risti ja Opus Dei prelatuuri, ehk Opus Dei uue juhi Fernando Ocáriz Braña, vahendab Catholic Herald. 

Braña võtab juhirolli üle läinud aasta 12. detsembril lahkunud Javier Echevarríalt. Ta sündis 1944. aastal Prantsusmaa pealinnas Pariisis eksiilis elavasse Hispaania perekonda. Preestriks pühitseti ta 1971. aastal, kui ta lõpetas ka doktorantuuri teoloogias. Viimased 22 aastat töötas Braña Echevarría saatjana tema tööreisidel

Opus Dei on katoliku kiriku organisatsioon, mille tegevuse aluseks on katoliiklik õpetus, et iga inimene saab oma igapäevase elu ja tööga taotleda ja teostada pühadust, ning töö-, perekonna- ja vaimuliku elu lõimimist.

Opus Dei on tekitanud palju poleemikat ja seda on nimetatud salaseltsiks, repressiivseks sektiks ning kristlikuks vabamüürluseks. Kriitika osaliseks on saanud ka Opus Dei lihasuretamine ehk religioosselt motiveeritud vabatahtlik enesest loobumine, sealhulgas tahtlike valude tekitamine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles