Trump tegi abordipoliitikas täispöörde (23)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Donald Trump
USA president Donald Trump Foto: SAUL LOEB/AFP/Scanpix

USA president Donald Trump ennistas üleilmse reegli, mis keelab USA-lt rahastust saavatel ühendustel teostada või propageerida aborti, vahendab ABC News. 

Ennistatud reegel, mis mõjutab enim välismaal tegutsevaid USA mittetulundusühinguid, ei tulnud naisõiguslastele ootamatult, sest Trump ei ole oma abordivastasest seisukohast saladust teinud.

Seaduse lõi 1984. aastal tollane president Ronald Reagan ja valitsusjuhid on sestsaadik seda kasutanud, et näidata maailmale oma suhtumist raseduse katkestamisse. Endine president Barack Obama tühistas keelureegli 2009. aastal ametisse astudes.

Selle alusel keelatakse USA riiklik rahastus kõikidele mittetulundusühingutele, mis pakuvad või mingilgi viisil propageerivad raseduse katkestamist.

Meestest ümbritsetud Trump kirjutas otsusele alla vaid kaks päeva peale laialdasi meeleavaldusi, mis tõid tänavatele naiste õiguste eest seisma sadu tuhandeid inimesi üle USA. 

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles