Iisrael andis loa 2500 asunduskodu rajamiseks Läänekaldale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli asundused Läänekaldal
Iisraeli asundused Läänekaldal Foto: Baz Ratner/Reuters/Scanpix

Iisrael kiitis heaks ligikaudu 2500 uue asunduskodu ehitamise Läänekaldale, seisis kaitseministri Avigdor Libermani ja peaministri Benjamin Netanyahu ühises avalduses. 

«Me ehitame praegu ja ka tulevikus,» säutsus Twitteris Netanyahu.

Enamus hoonetest rajatakse põhilistesse asunduspiirkondadesse, kuid umbes sada maja on planeeritud Beit El-i, mis on varem saanud rahastust ka USA presidendilt Donald Trumpilt.

Liberman sõnas, et palub valitsuselt luba ka palestiinlastele uue tööstuspiirkonna rajamiseks Tarkumiya lähedale Läänekaldal.

Netanyahu olevat pühapäeval öelnud ministritele, et kõik piirangud asunduste ehitamisele annekteeritud Ida-Jeruusalemma on tühistamisel. Iisreli meedia teatel ütles peaminister ka, et ta kavatseb laiendada Läänekaldal olevaid asundusi ning lõppastmes näeb ette kõikide asunduste toomise Iisraeli suveräniteedi alla.

«Palestiina mõistab sammu hukka ning peab seda hoobiks Iisraeli-Palestiina rahuprotsessile,» ütles Palestiina presidendi pressiesindaja Nabil Abu Rdeneh. «Lisaks aitab otsus kaasa äärmusluse ja terrorismi levikule.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles