Rootsi politsei uurib Facebookis reaalajas edastatud vägistamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustreeriv pilt.
Illustreeriv pilt. Foto: DADO RUVIC/REUTERS/Scanpix

Rootsi politsei vahistas kolm meest, keda kahtlustatakse osalemises grupivägistamises, mida edastati kinnises Facebooki grupis reaalajas.

Politsei kõneisiku Lisa Sannerviki sõnul on raske seksuaalkuriteo uurimine algetapis ja politsei täiendavat infot ei jaga.

Sannervik lisas, et pühapäeval vahistati Uppsalas teismeline ja kaks täiskasvanut, keda kahtlustatakse osalemises grupiviisilises vägistamises ja selle edastamises Facebookis. Kurjategijatest noorim on 18-aastane ja kõige vanem 26-aastane.

Prokuratuur teatas õhtul, et on esitanud taotluse kolme kahtlusaluse vangistamiseks. Juhtum vapustas kogu Rootsi üldsust, sest midagi taolist pole varem riigis juhtunud.

Peaprokuröri asetäitja Magnus Berggren ütles esmaspäeval telekanalile TV4, et uurijatel ei ole väidetava rünnaku videot ja kutsus kõiki, kellel on sellele ligipääs, seda võimudele edastama.

Suhtlusvõrgustik Facebook teatas, et video üleandmiseks Rootsi võimudele on vaja USA kohtuvõimude vastavasisulist otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles