Trumpi keeldude kiuste kliimamuutustest säutsunud rahvuspargi sõnumid kustutati tundidega (1)

Kaur Maran
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Badlandsi Rahvuspark Lõuna-Dakotas.
Badlandsi Rahvuspark Lõuna-Dakotas. Foto: Randy Halverson/Caters News Agency/Scanpix

Badlandsi rahvuspark kustutas tõenäoselt presidendi administratsiooni survel oma Twitteri kontolt kliimateaduste põhitõed ja vabandas.
 

Hiljuti keelas USA siseministeerum kõigil oma allasutustel Twitteri kasutamise. Keelu ajendiks oli ministeeriumile alluva Riikliku Rahvusparkide Teenistuse avaldatud foto, millel oli selgelt näha, et Trumpi ametissevannutamisele tuli kohale palju vähem inimesi kui Obama omale 2009. aastal.

Keelule astus vastu Lõuna-Dakotas asuv Badlandsi rahvuspark, kes asus teisipäeval postitama teaduslikke fakte kliimamuutuste kohta.

Muu hulgas teatas rahvuspark oma Twitteri kontol, et enne tööstusrevolutsiooni oli CO2 kontsentratsioon atmosfääris 280 ppm (osakest miljoni kohta), kuid tänaseks on see 404ppm.

Tegemist on kliimamuutuste n-ö õpikutõdedega, mille osas ei ole kliimateadlaste seas mingeid vaidlusi. Küll aga olid säutsud kontolt kolmapäeva hommikuks kustutatud ning Rahvusparkide Teenistus vabandas avalikult nende jagamise eest, kirjutas Time.com.

Kustutatud säutse saab näha siin:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles