USA arstid on vastu Obamacare'i täielikule tühistamisele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindlustuskontor reklaamib Obamacare'i.
Kindlustuskontor reklaamib Obamacare'i. Foto: Reuters/ScanPix

Suurem osa USA arstidest on vastu vastse presidendi Donald Trumpi kavatsusele tühistada täielikult Obamacare'ina tuntud tervishoiureform, ilmnes kolmapäeval ajakirjas New England Journal of Medicine avaldatud uuringutulemustest.

Küsitlusele vastas 426 arsti, neist 74 protsenti oli vastu Obamacare'i täielikule tühistamisele ja 15 protsenti pooldas seda. Tervishoiureformi kaitsvate arstide hinnangul tuleks Obamacare'i pigem parandada kui sootuks kõrvaldada.

Küsitlusele vastanute käest küsiti muu hulgas ka nende poliitilisi eelistusi. Trumpi poolt valimistel hääletanud arstidest pooldas tervishoiuseaduse tühistamist vaid 38 protsenti. Demokraate hääletanud arstide seas oli tühistamise vastaseid veel enam.

President Trump on allkirjastanud korralduse, mille sihiks on tühistada president Barack Obaman tervishoiureform. 2010. aastal jõustunud Obamacare'i asemele ei ole selget alternatiivi seni pakutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles