Tšiili maastikupõlengutes on hukkunud kümme inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengu laastamistöö Santa Olga linnas.
Põlengu laastamistöö Santa Olga linnas. Foto: MARTIN BERNETTI/AFP

Tšiili keskosa metsamassiive tabanud maastikupõlengud on nõudnud kümme inimelu, teatasid neljapäeval ametnikud.

Siseminister Mario Fernandeze ja kriisiametnike kohaselt oli hukkunutest viis põlengutega võidelnud tuletõrjujad ning kaks politseinikud. Hukkunud on ka kolm kohalikku elanikku. Surmajuhtumid on leidnud aset nädala jooksul, samuti on teada antud kolmest vigastatud tuletõrjujast.

Viimaseks ohvriks oli tuletõrjuja, kes sai surma Biobio regioonis.

Lõuna-Ameerika riigi ajaloo ühed rängimad põlengud ulatuvad juba 238 000 hektarile ning põlenguala laieneb, märkis riiklik metsaamet avalduses.

President Michelle Bachelet andis teisipäeval lisaraha tulekahjude vastu võitlemiseks.

Kriisiameti teatel on otsese põlenguala teelt evakueeritud üle 4000 inimese.

Ühendriigid pakkusid 100 000 dollarit abi, Prantsusmaa ja Mehhiko on saatnud inimjõudu appi kustutustöödele.

Põllumajandusminister Carlos Furche ütles nädala alguses, et ka Hispaania ja Peruu saadavad abi võitluseks maastikupõlengutega.

Ehkki põlengud on Tšiili metsades lõunapoolkera suveajal tavaline nähe, on enamik neist põhjustatud inimese süül. Sel aastal on lood halvemad, sest põlengu levimisele aitavad kaasa põud ja kuni 40 soojakraadi. Keskkonnaametnike sõnul on põua põhjustajaks kliimamuutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles