Trumpi meeskond keelas riigitöötajatel Kongressiga suhtlemise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumihoone.
Kapitooliumihoone. Foto: Xinhua/Sipa USA/Scanpix

Trumpi valitsus on saatnud liikvele memo, mis manitseb riigitöötajaid hoiduma 3. veebruarini Kongressiga suhtlemisest, vahendab The Independent.

Donald Trumpi valitsus hoiatas riigiametnikke Kongressiga suhtlemise eest kuni järgmise nädala lõpuni. Demokraadid kirjeldavad olukorda ebaseadusliku äralõikamisena.

Tervise- ja hoolekandeministeeriumis ringlev memo hoiatab agentuuride juhte, et avalike esindajatega ei tohi toimuda mingit suhtlemist 3. veebruarini, kui president ei ole selleks vastavat luba andnud.

Valitsuse haldustöötaja demokraat Elijah Cummings teatas kirjas Valge Maja nõunikule Donald McGahnile, et administratsioon on saatnud sarnaseid memosid ka mitmetele teistele agentuuridele ja need direktiivid rikuvad mitmeid föderaalseadusi.

Cummingsi vihjatud memo, mis lasti välja 20. jaanuari paiku, väitis, et piirangud on vajalikud föderaalsete regulatsioonide sisseseadmiseks ja Trumpi administratsioonil on sellega võimalus üle vaadata kõik käimasolevad regulatsioonid ja juhised.

Trumpi valitsus on juba sattunud tule alla Rahvusparkide teenistuse Twitteri lehekülje sulgemise pärast, kuna haldusteenistus avaldas sotsiaalmeedias pilte Trumpi ametissevannutamise väikestest rahvahulkadest.

Sellele järgnesid veel mitmetele agentuuridele kehtestatud meediakeelud.

Valge Maja kõneisik Sean Spicer eitas, et sellised direktiivid on tulnud Valgest Majast, väites, et käsk info levik sulgeda pärinevad agentuuride juhtidelt endilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles