May: Suurbritannia võib lõpetada koostöö USA luureteenistustega (7)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Theresa May.
Theresa May. Foto: Stefan Wermuth/Reuters/Scanpix

Suurbritannia peaminister Theresa May andis mõista, et Ühendkuningriik võib lõpetada koostöö Ühendriikide luureteenistustega, kui agentuurid võtavad uuesti kasutusele piinamismeetodid, vahendab The Independent.

Peaminister Maylt küsiti Suurbritannia võimalike sammude kohta juhul, kui Donald Trump jõustab lubaduse tuua ülekuulamisvahendina tagasi piinamismeetodid.

Suurbritannia luureteenistusel ei ole lubatud teha koostööd riikide agentuuridega, mis piinamismeetodeid informatsiooni saamise vahendina kasutavad.

Trumpiga kohtumisele lennates antud vastuses sõnas May, et Suurbritannia positsioon on väga selge ja riigi suhtumine piinamismeetodite kasutamisse pole muutunud ning Ühendkuningriik taunib sääraseid vahendeid.

Donald Trump on lubanud muuta president Barack Obama poolt kehtestatud piiranguid ülekuulamisel piinamise kasutamise kohta, öeldes, et tahab tuua tagasi nii veega piinamise kui veel jõhkramad meetodid.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles