Belgia, Prantsusmaa ja Holland hakkavad kiirrongides dokumente kontrollima (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurostari rong
Eurostari rong Foto: ANDREW WINNING/REUTERS/Scanpix

Belgia, Prantsusmaa ja Holland allkirjastasid leppe, millega kehtestati dokumendikontroll riikidevahelistel Thalyse ja Eurostari rongiliinide, vahendab AP. 

Belgia siseministri Jan Jamboni sõnul tehti otsus julgeolekumeetmete karmistamise nimel kiirrongidel ja kaasa aidata võimalike ronge kasutavate kurjategijate tabamisele. «Loodame kontrollsüsteemi käiku lasta aasta lõpuks,» sõnas Jambon.

Ta märkis, et Saksamaa otsustas kolme riigiga mitte liituda. Berliini ründaja Anis Amri, kes tappis 19. detsembril veokiga jõuluturul rahva sekka sõites hulga inimesi, hukkus neli päeva hiljem tulevahetuses Itaalia politseiga. Itaaliasse reisis ta läbi Hollandi, Belgia ja Prantsusmaa.

«Kui süsteem töötab, võivad nad meiega liituda,» sõnas Jambon ja lisas, et võib-olla mõjutasid otsust eesootavad valimised.

Belgia, Holland ja Prantsusmaa kuuluvad Euroopa 26 riigiga Schengeni viisaruumi, kus dokumente riigipiiridel üldjuhul ei kontrollita.

Kontrolli lepingu allkirjastanud riikide tavapärastele rahvusvahelistele bussi-ja rongiliinidele ei kehtestatud. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles